Surfkursen

I måndags tog jag och Sofia tåget in till Auckland igen efter att ha matat hönsen. I Auckland mötte vi några av dom andra som skulle på surfkursen och en av surfcoacherna. Vi hoppade in i en minibus och gav oss iväg mot Ahipara där surfkursen var. Resan dit tog ca 5 timmar inklusive lunchpaus.

När vi kom fram träffade vi dom andra som redan var där. Det var en väldigt internationell surfkurs, det var jag och Sofia från Sverige, tre tjejer från tyskland varav två var utbytesstudenter i en annan organisation, två män från London, ett par från London som egentligen kom från USA och Danmark och en tjej från Kanada. Det var också en kiwi.

Vi blev indelade i rum, man sov tre och tre. Jag, Sofia och den kanadensiska tjejen delade rum. Hon jobbade i huset med städning och matlagning mot husrum och surfmöjligheter. Bra deal.

Under surfkursen gick vi upp runt 6 varje morgon för att äta lite frukost och sedan vara i vattnet vid 7. Vi surfade i ca två timmar och efter det kollade vi oftast på en film och åt en andra frukost. Vi lärde oss stå upp på  brädan första dagen vilket kändes rätt coolt. Andra surfpasset var vid 4 och så surfade vi till kl 6.

Under veckan surfade vi mest på stranden utanför huset, men en kväll surfade vi på en strand med andra surfare och det var rätt coolt men också läskigt att guppa på en bräda i vattnet i solnedgången när man visste att lite längre ut var det möjligt att några späckhuggare simmade runt.

Veckan kan helt enkelt bara sammanfattas som riktigt bra, och även om det var kul att lära sig surfa så räckte en femdagarskurs gott och väl för mig.




Kommentarer
Postat av: Allan och Jenny

Hej Karin

Oj vad produktiv du har varit.Roligt för oss att läsa att du har det bra och att så mycket händer.Vi byter gärna någon vecka med dig bara vi slipper resan...Idag lite gråkallt och hemmadag med läsning.

Nästa helg med alla Silvandrar utom dig till Arboda för att öppna upp för säsongen. Fantastiskt vad mycket du får uppleva-blir till minnen för livet-men lova att du kommer hem igen.

Kramar och glada hälsningar från Allan och Jenny

2012-04-26 @ 10:35:24
URL: http://kiwikarin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0