Whale watching bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 

...

Borjar bli lite galen pa att blogg.se inte fungerar nar jag inte ar i skolan eftersom det innebar att det kan bli lite dalig bloggning pa sisadar 2 veckor. Idag ar namligen siata dagen innan jag far tva veckors lov :)
Pa mandag drar jag och Becky till Wellington i 4 dagar sa det ska blir jatte kul :D
Igar var jag pa clip 'n climb med AFS ocksa. Det ar ett klatter center, men man behover inte ha nagon som sakrar en, det sitter liksom en maskin i taket som sakrar en. Det var massa olika vaggar och det var riktigt kul att traffa massa AFSare igen, traffade bl.a. en som var utbytesstudent till Ystad for 7 ar sen. Dagen var riktigt kul men jag var helt slut i armarna efterrat haha.
Nu ska jag forsoka ladda upp lite bilder igen

tva bilder, Clothing party

 
 

Lordag och Sondag

I Lordags var det tankt att jag skulle plugga men istallet byggde jag upp var brevlada med min vardpappa Paul istallet. Brevladan kolapsade i februari jordbavningen sa han tyckte att det var dags att bygga upp den igen. Sa det gjorde vi. Vi hade cement och cementspadar och overaller och gula hjalmar. jag kande mig nastan precis som byggare Bob! Byggare Bob laten spelades pa full volym inne i mitt huvud och jag kunde se framfor mig en liiiiten Olof sitta i soffan hemma pa karlsrovagen med woody keps, verktygsbalte och polistrojan.
Pa lordags eftermiddagen kom en av mina vardkusiner pa besok med sin fastmo sa da fick jag traffa dom. Snalla men tysta personer.
 
Sondagen var inte heller jatte handelserik. Pluggade och fixade lite med min knasdator. Sen vid tre bar det av till Judy for Coffe and chat. Enda problemmet var att jag skulle ta bussen till judy's och kom ner till busshallsplatsen i god tid. Men sen nar bussen kom stannade den inte! Den bara korde forbi mig och stannade kanske 20m langre fram, sa jag sprang efter den, men nar jag var 5m ifran sa korde den ivag igen! Sa jag fick ga till Judy...Det tog en timme men jag ar glad att hon iallfall bor i cashmere.
 
Igar skulle jag ocksa ta bussen och gissa vad som hande: den korde forbi mig sa ocksa! Jag och bussar gar inte ihop..... :P
 
Ha det bra i regninga sverige! ska forsoka ladda upp bilder nar jag kommer hem :)

Fredag

Fredag var en suuper bra dag. Jag hade namnligen ingen skola, istallet var jag pa tourism trip till Kaikoura och akte pa whale watching!
Sa jag kom till skolan ca 30min tidigare an vanligt. Dar hoppade jag och resten av klassen + nagra andra utbytesstudenter pa en buss och sen gav det av mot Kaikoura. Den var en 3h lang bilfard och omgivningarna blev bara vackrare och vackrare ju narmare kaikoura vi kom. det fanns t.ex en del som bestod av helt runda kullar som var alldeles grona med nagra far pa. Himlen var klar bra och solen sken. Saaa vackert.
Nar vi kom till kaikoura gick vi och at lunch forst och sedan vid halv 1 samlades vi igen och vid 13.15 bar vi oss av till den 18m langa baten som skulle ta oss pa val safari. Pa vag ut mot valarna berattade besattnings medlemmarna lite om valar och vi fick bland annat veta att dom valarna vi skulle forsoka hitta heter "Sperm whale" och ka vara lika langa som baten, 18m!
Sen spenderades 3h ute till havs. Vi sag 4 valar, X antal sjofaglar, 1 sal (en san som finns med i musse pigg fast brun) och nagra albatrosser. Albatrosserna var stoora, de ser ut som gigantiska fiskmasar och kan ha ett vingspann pa upp till 4m!
Efter valsafarin akte vi tillbaka till chch och val tillbaka blev jag hamtad av min vardpappa och vi akte och kopte Fish 'n chips till middag.
Det var en laaang men bra dag!
 
Jag maste verkligen rekomendera utbytesstudenter i Nya Zeeland att ta tourism och Outdoor education. De ar verkligen typiska NZ amnen och i Cashmere aker man pa sma resor flera ganger om aret. nasta manad ska jag pa en snow trip med outdoor ed i 3 dagar. Forra veckan var jag i kaikoura, efter formal bar det av till hamner med tourism igen och jag vet att med outdoor ed kommer jag att gora bade klattring och dykning. Sa braa amnen ^^
 
Bilder pa valar kommer
 

inga inlagg igar

Nar jag kom hem igar var det fel pa blogg.se igen. Darfor har jag beslutat mig for att skriva inlaggen har i skolan istallet. Tyvarr blir det inga bilder nu, men jag lagger upp dom sa snart jag kan :)
Torsdag:
Blir bara lite kort om i torsdags da ingte sa mycket hande. Min vardmamma hade ett "clothing party" vilket innebar att tva aldre damer kom hem till oss med assesoarer och klader och sen kom nagra av Pip's kompisar. Nar alla var dar borjade provningen, dom provade klader och om det var nagot dom tyckte om fyllde dom i en lapp. Pa lappen fyllde dom aven i om dom ville andra nagot med plagget, man kunde till exempel andra langd, armar, tyg, knappar,fickor, i princip allt! 
 
 

Knas

Jippie!! Nu fungerar blogg.se igen --> Jag kan blogga :)
Tyvarr ar jag i skolan nu och har inte tillgang till nagra bilder, men jag lovar att skriva minst tre fina bildprydda inlagg nar jag kommer hem :)
Nu ar det tillbaka till study period och matte som galler!

Svar

Hej Hopp!
Har kommer svar pa nagra fragor. Blogg.se har varit lite konstig senaste dagarna sa har liksom inte sett nagra komentarer alls. Men har kommer iallafall svaren:
 
Tredje jordbävningen på en vecka? är det otäckt?
- Mamma
 
 
Njae... Ibland ar det lite otackt, men det blir mer att man haller andan i nagon minut och det kans i kroppen som om nagon just har skramt en. Men sen efter, nar man andas ut sa ar det ratt lungt igen. Jag har dock kommit fram till att det basta stallet att vara under en jordbavning ar i sangen eller i bilen, for i bilen kanner man den inte om man kor och sangen ar mjuk och sjon och bra :) . Det samsta stallet ar i dushen...finns ingen direkt forklaring varfor :P

Hej!
Vill bara säga att jag verkligen älskar din blogg, den är jätterolig att läsa då jag själv ska till Nya Zeeland nu i sommar!:)
Hoppas att det är okej om jag frågar lite frågor, är så himla nyfiken
Är skolan mycket svårare i Nya Zeeland?(Haha speciellt matten)
Hur var det att komma ensam ny till en helt ny skola, var det enkelt att komma in i miljön?
Var det jobbigt att byta värdfamilj?
-Emmy
 
Hej! Vad roligt att du tycker om bloggen och att du ska hit till NZ. Hm...Jag tycker nog inte att skolan ar svarare har, men det beror nog helt pa vilka amnen man valjer. Hemma i Sverige gor jag alla naturamnena och darfor valde jag att inte gora dom har (forutom matten) darfor tycker jag att det ar lattare och jag har nastan aldrig laxor. Matten skulle jag nog inte heller saga ar sa svar. Jag har dock lite problem eftersom mycket av deras matte ar genom miniraknare och eftersom jag anvander en annan miniraknare sa ar det svart att hitta vissa funktioner, Jag hade aven ett uppehall fran matte i tva manader innan jag borjade med ordentlig matte igen sa jag ar fortfarande lite trog.
Att komma till en helt ny skola var nervost, Jag har ju dock gjort det tva ganger nu ^^ sa kanner att jag fatt klam pa det. Nya Zeelandare/ kiwis ar valdigt trevliga och hjalsamma och alla halsar pa alla och sant. I min forsta kiwi skola fanns det ju inte sa manga elever. Men det var en tjej som tog hand om mig fran forsta dagen, hon blev som min fadder.
I min andra kiwiskola var det lite annorlunda. Jag kom ju dit en dag och gjorde lite test och sant och da traffade jag nagra av de andra internationella och utbytes studenterna. Hon som tar hand om oss i min skola sag till att tva utbytesstudenter visade mig runt lite och sant. Sen hade jag ju ocksa Frankie (halv vardsyster) och en av utbytesstudenterna var ifran min organisation sa kande henne redan lite. Sa dom forsta dagarna sa umgicks jag lite med dom och man hittar alltid snalla manniskor som hjaler en. Du behover absolut inte oroa dig!
Sa har vi vardfamiljen....Det var lite jobbigt att byta tycker jag nog. Eller, sjalva bytet var inte sa svart, det var mer beslutet att byta. Jag ar en san person som tycker om att vara folk till lags, jag tycker inte heller om att sara personer. Darfor var det lite svart for mig att faktiskt ta steget och beratta att jag madde skit, for jag ville inte orsaka problem for min organisation med omplacering. Men sen gick det bra, det var en jobbig tid fran att min organisation borjade leta efter en annan vardfamilj at mig till dom hittade en. Eftersom min forsta vardfamilj inte viste om att jag skulle flytta var det en del teater...Sen var det jobbigt den allra sista timmen innan jag blev upphamtad av min nya familj eftersom min forsta vardmamma iprincip attakerade mig och fragade ut mig. Jag angrar dock absolut inte att jag bytte familj, min gamla familj var inte bra. Kom ihag att lyssna pa magkanslan sa kommer allt ga bra.
Har garna av dig nar du vet var i Nya Zealand du ska! Hoppas du far det jatte skoj :)

Pyttipanna

Gissa vad jag nyss at till middag: Pyttipanna
Min vardpappa kom ner till koket med ett nytt recept han hade hittat for han ville ha ett recet att anvanda for resterna av steken fran igar. Och sa sag jag receptet och tankte vanta nu lite...
Haha, tyckte att det var lite roligt att han hade hittat en svensk maltid utan att veta om det nar det bor en svensk i huset :D

Antarctic Centre

Hejsan! Jag kom precis hem fran Annies hus dar jag har sovit over.
Jag har inte skrivit pa ett tag, men nagra saker har hant sa har kommer en uppdatering:

I tisdags gick jag pa skolans "production" vilken ar en teater som dom gor. I ar var det "back to the 80's" sa det var fullspackat med fargglada klader och 80-tals musik. Dom var riktigt duktiga faktiskt och det var latt att glomma bort att det faktiskt var en "high school play" med vanliga elever.

Igar, Fredag, flyttade en av mina vardsystrar ut. Eller, hon var ju aldrig riktigt nagon vardsyster, det var kompisen som bodde har. Det har varit lite strul med henne da hon fran borjan bara skulle vara ha i en termin, men bodde har nastan 2. Hon har aven depression med svara humosvangar. Och som pricken over i:et sa ljog hon for mina vardforaldrar. Det ar ju ldrig bra att ljuga, men det blir ju ocksa annu varre nar dom man ljuger for ar "big on honesty". Sa det var ett svart beslut men det beslutades att hon behovde flytta ut. Forst skulle hon flytta tillbaka till sin Mamma i Dunedin, men efter nagra dagar hade hon hittat en komis att bo hos istallet sa dar bor hon nu.

Idag
har det varit full rulle. Imose gick jag upp vid halv 7 for att titta pa sverige- england matchen tillsammans med Annie som aker till Sverige med afs och hennes familj. Som ni alla sakert vet sa forlorade vi, men det var iallafall en intressant match. Efter matchen lagade vi svenska pankakor och efter det begav sig jag och Annie oss till "the Antarctic Centre". Eftersom det enda sattet som man kan komma till antarktis pa ar att flyga till chch och sedan harifran till antarktis sa har dom satt upp som ett slags museum, fast inte riktigt, kombinerat med djurpark.
Iallafall, vi spenderade dagen dar med att kolla pa hur man bor nar man ar pa expedition i antarktisk, titta pa bla pingviner, vara i en konstgjordstorm (det blev bara -18 C i vinden men alla kiwisar tyckte att det var do kallt) och akte en bana i en vessla. Vesslan var for ovrigt tillverkad i Sverige for den svenska militaren och under hela turen pratade dom om hur bra den har vessel var.
Det har helt enkelt varit en bra dag och ikvall ar det rugby, NZ - irland. Go All Blacks!








prima svensk kvalite


Senaste Dagarna

Saaa, har inte skrivit pa ett tag, har varit saa trott. Men en del har hant.
I Fredags sa gav Paul mig en dator som jag kan anvanda nu nar min egen inte ar i funktion. I fredags var det skola igen ocksa, men vi borjade inte forens i slutet av andra perioden och eftersom min andra eriod var en haltimme sa gick jag iskolan itid for form class bara for att upptacka att det inte var form time eller interval sa jag borjade inte forrens nar tredje erioden borjade. Forvirrande.
Jag gick ocksa nastan vilse nar jag skulle til skolan men jag sag tillslut nagra cashmere elever som jag kunde folja efter. Ibland ar det bra med skoluniformer.

Gardagen, lordag, spenderades i riccarton mall, kopa flygbiljetter till Wellington och missa buss hallpatsen. Pa kvallen hade mina vardforaldrar vuxenmiddag med nagra vanner sa vi tjejer kollade pa film pa overvaningen. 

Idag har jag bakat pizza med Paul som vi ska ta med till chater meeting:et ikvall. Jag har ocksa pratat ut om allt mojligt. Och fatt reda pa att Frankie, vardsystern som ar en familjekompis, ska flytta tillbaka hem till Dunedin.

Nu sitter jag och lyssnar pa lite bra musik som storasyster har skickat mig :)
Ha det skont i sommar sverige   

homesickness is a funny thing, it hits when you least expect it

Som rubriken sager, hemlangtan har tillslut hunnit ikappa mig. Men jag ar inte ledsen, ledsen som i konstant gratfardig utan mer nere och har inte energi till nagot. Jag forsoker skylla det lite pa att det kanns som sa mycket hander dar hemma nu. Min Syster har precis tagit studenten precis som sa manga andra fina manniskor jag kanner, och en av mina basta vanner kommer snart hem ifran hennes utbytesar.
Har ar det bara skola, ny skola och att borja om for andra gangen i ar. Jag ar verkligen saa glad att jag kommit til min nya vardfamilj. Dom ar sa snalla och bryr sig om mig, just darfor kanns det sa fel med att ha hemlangtan nu.
Allt ar sa svart att forklara, mina kanslor ar helt forvirrnde. Just nu onskar jag nastan bara att fa vara med min famij och mina kompisar hemifran som verkligen kanner mig och kan lasa mina signaler. Jag saknar min och stora syaters telepatiska formagor att saga vad den andra tanker och forst varandra utan att behova saga nagot. Jag saknar tjejsnack och sang i badrummet pa kvallarna och mycket annat. Jag saknar hur min lillebror jamt forsoker att fa mig pa battre humor nar jag ar nere och helst bara vill vara for mig sjalv. Jag saknar mammas raktpa forslag och pappas satt att bara vara sa lugn och trygg. Jag saknar hur jag bara kan slappa loss och vara mig sjalv med kompisarna. Farmors plattar och mormors telefonsamtal varje helg.
Visst, jag narmar mig att fa vanner har och jag trivs i familjen, men som en nara van en gang sa till mig; det blir bara valdigt ytlig vanskap
Problemet for mig ar att jag aldrig har varit riktigt bra pa ytlig vanskap.
Nej, nu kanns det som om jag har skrivit tillrackligt med trakiga saker sa har kommer en bra-lista:
* Jag har en superbra vardfamilj
* Jag  bor i chch
* Jag har tva hundar
* Jag kan gora roliga saker
* Jag har roliga amnen i skolan
* Jag har folk att hanga med under rasterna
* Jag har klarat mig over 3 manader i NZ med familjebyte
Nu nagra kloka ord fran Nalle Puh och Cristoffer Robin

Bilder fran senaste dagarna

Bild fran nar jag gick pa bio med mina vardsystrar

Promenad vid somner beach


Utsikten fran mitt nya Nya Zeelandska hem



Mina hundar har i  NZ


Helg frukost i semesterhuset


Let it snow, let it snow, let it snow

Idag har vi haft snodag, jag ar insnoad pa en kulle och imorgon borjar vi inte skolan forrens 10.30 . Allt pga sno. Jag tycker bara mer och mer om sno!

Queens birthday

I helgen hade vi langhelg pga Queens birthday. Det ar egentligen inte hennes riktiga fodelsedag, men sa lange jag far en extra ledig dag fran skolan sa ar jag nojd :)
Helgen Spenderades med Paul och Pip (vardforaldrar) ute i deras semester hus i robinson's bay tillsammans med vardmoster och vardmorbror. Det var en valdigt relaxed helg
I Sondags sa bestamde vi oss for att aka ut med deras motorbat. Men vi kom inte sa langt forrens vi sag nagra morka mal och Paul sa att vi maste tillbaka fort for att det snart skulle bli storm. Jag tankte att stormen skulle komma om 15min, men nej, har gar det fort. Vi han precis komma tillbaka och fa upp baten innan stormen kom, det tog 5 min.
Det var nag det mest handelserika som hande. Annars kollade vi pa film, spelade spel, bakade, badade bubbelpol och tog det lungt.
Stormen kommer!


Dagen efter stormen



RSS 2.0