....

Jag kunde inte sova på natten till den 3/1 men lyckades få några timmars sömn iallafall tills jag behövde gå upp klockan 5. Det var svårt att säga hejdå på flygplatsen jag grät och sa hejdå till familjen samt till carolyn och steve. Men sen bar det av hem mot Sverige. Resan gick bra och jag hade sällskap med Jacob från Sverige hela vägen, med Islänningarna nästan hela vägen och med Mamma, Pappa och syskonen till Sidney. Jag såg på många filmer och sov 6 timmar totalt. När jag tillslut landade i Sverige var jag helt slut och möttes av en lika trött familj och en hyffsat pigg kompis!
 
 
Så nu har jag varit hemma några månader och jag ber om ursäkt att det tog så här lång tid för mig att skriva klart. Att komma in i mitt Svenska liv igen har gått bra även om jag ibland blir väldigt emotionell. 
Mitt år i Nya Zeeland var helt fantastiskt, jag lärde mig så mycket om livet, mig själv och andra människor och vill bara säga TACK! tack till alla som hjälpte till att göra mitt år så bra och tack till alla som har följt min blogg under året! Hoppas att den har varit intressant.

Sista tiden

Torsdag 27/12
Exakt en vecka kvar i Nya Zeeland! Mesta dels av dagen gick åt till att vänta, vänta, vänta. Men klockan 2 ringde Mamma och sa att dom var i Tai Tapu som ligger på andra sidan kullarna till Robinsons bay. Jag gav instruktioner hur dom skulle köra och sen gick jag ut och väntade på vägen, jag var så otroligt otålig att se dem och när jag såg den vita husbilen komma runt krönet blev jag sååå glad och sprang ikapp med bilen. När dom parkerat husbilen på vår tomt gav jag dom mina julklappar och visade vad jag fått. Sedan gick jag och mina familjer på en promenad i Robinsons bay!
 
Fredag 28/12
 Morgonen började med en stor frukost med Pankakor och egg and bacon mm. Sen åkte Becky och Emy tillbaka till Christchurch. undere dagen regnade det/ var mulet så vi åkte på en rundtur till bl.a. Akaroa och Okains bay. När vi kom satt vi och pratade och sen blev mamma rastlös så vi tog en ny promenad till skolmonumentet och hamnade sedan hos vår granne i robinsons bay på en drink. På kvällen åkte sedan min familj och Paul och Pip in till Akaroa för att äta middag på Bully Hayes. Det var jätte gott och lite roligt för en som jag hade gått i skola med i Akaroa var vår servitör, haha, så vi pratade lite och jag fick höra om hur det hade varit resten av året i Akaroa efter att jag flyttat. Det var en jättte bra kväll och när jag kom hem gick jag och la mig nästan direkt med Anna och Olof som också sov i mitt rum!
 
Lördag 29/12
denna dagen började med att hela familjenåkte ut på båten och tittade i de olika bays, sen hittade vi delfiner så hela familjen Silvander hoppade i och badade och hade kul. När vi kom hem skulle Mamma, Pappa, Anna och Olof träna dom tokingarna så jag tog tid när dom sprang. Efter det var det dags för jetski och vi åkte ring och hade kul! 
 
 
 
Söndag 30/12
idag åkte familjen...
 

De sista dagarna
De allra sista dagarna i Nya Zeeland var nyårsafton, nyårsdagen och 2/1. Nyårsafton var inte så speciell, vi gjorde inte så mycket på dagen och på kvällen gick vi över till Mick. Där satt vi och väntade på tolvslaget och när det slagit så gick man hem, inga fyrverkerier eller något. Nyårsdagen var desto bättre, då åkte jag, Pip och Paul runt i the bays och tittade runt och fotade, det var kul. och den 2/1 ägnades åt packning, jetski och bara vara. det var en sorglig dag....
 
Bilder från bilturen runt, det var detta jag lämnade dagen efter, den 3/1
 

Christmas!!

Jag vaknade klockan fyra på morgonen, precis som ett barn på Julafton och kunde inte somna om förrens en timme senare, klockan 6 vaknade jag av ett merry christmas sms och sen väckte jag igen klockan 9 av Rick. Då var det dags att gå upp. I min värdfamilj sker paket utdelningen på morgonen så alla satt i pyjamas i vardagsrummet och delade ut sina presenter. 
 Före vi öppnade julklappar
Efter vi öppnat julklappar
Pauls favorit julklapp, en värmare för altanen
Vad jag fick!

Efter det var det brunch och sen fritid. På eftermiddagen åkte vi ut med jetskin och sedan kom några kompisar till Paul och Pip, vi satt och pratade/hade mer fritid och sedan var det dgas för middag, Julskinka (aanorlunda från svensk dock), Kyckling, potatis, gravy, zuccini, sparris och ärtor, det var gott och sedan drog vi "crackers" som låg på bordet, man drog i varsin ände och så flög det ut en liten hatt!
 
Det var min jul det!
 
ps. ursäkta för de sneda bilderna, vet inte vad som har hänt, kunde inte vända dom....ds.

I Robinsons Bay

Lördag  22/12

Dagen då jag lämnade Christchurch.

Jag gick upp och packade vid kl. 8 och när jag var klar fanns det inget spår av att jag hade bott i det rummet.... Vid tio tiden började jag, Pip och Paul packa in saker i bilarna för att åka till the bach. Vi höll på ett bra tag med endast ett litet avbrott då mitt finger började blöda hysteriskt. När vi var klara vid tolv tiden hoppade jag och Paul in i den ena bilen för att åka och hämta Salomé (från frankrike) som skulle vara med oss i the bach i 2 dagar. Pip åkte och handlade innan hon åkte till the bach. 

När vi kom fram till Robinsons bay åt vi lunch och åkte sedan ut med Jetskin vi åkte runt i alla bays och tog en tur till ett kryssnings skepp som låg utanför Akaroa. På väg tillbaka tog vi en liten paus på en mini strand och badade. 

 

Söndag 23/12 

Denna dag spenderades även den på vattnet. Jag, Paul och Salomé åkte ut med Jetskin och åkte vattenskidor och Ring, det var jätte kul. Sen åkte vi ut till the heads och grottan där, vi tittade på fåglar och sen kom delfinerna och började simma runt jetskin, så jag och Salomé hoppade i och "badade" med dom :) 

På eftermiddagen åkte Salomé och på kvällen kom Becky och Em ut till the bach. 

Måndag 24/12

Julafton! men i Nya Zeeland firar man julen den 25 december så dagen spenderades ute på vattnet med jetskin och med lunch på stranden. Sedan hjälpte jag Paul att bygga en bänk till uteplatsen och dagen avslutades med julfilmer på tv!


Sista dagarna i Christchurch

Fredag 14/12
Idag åkte jag och Becky till Adrenaline forest, det är som en hinderbana uppe i luften, det var läskigt men kul och det blev bara högre och högre.
 
 
Måndag 17/12
Måndagen tillägnades med att åka till olika malls i chch för att köpa de sista julklapparna jag avslutade i riccarton mall där jag träffade Heidi (från finland) för en fika. Hon och hennes familj reste runt i NZ och var lite kort på besök i chch. Efter ett tag kom Becky också. På kvällen gick sedan jag och Becky och såg the hobbit tillsammans. Den var jätte bra och då märkte jag att jag blivit en riktig kiwi eftersom jag satt och skrattade åt filmens skämt hela tiden. Små meningar bara som jag inte skulle förståt om jag inte åkt till Nya Zeeland. 
 
Tisdag 18/12
Idag hjälpte vi Fran att flytta, vi packade, tejpade lådor och bar ut saker till den stora flyttbilen. Medans vi ackade kom manen i familjen som köpt Frans hus och hjälpte till att packa, only in New Zealand.....
 
Onsdag 19/12
På onsdagen åkte jag till the botanical gardens i chch för att ha picknick med några kompisar från graphics. jag kunde dock inte hitta dom så jag sprang runt i 45 min innan jag hittade dom. Vi hade bestämt en fontäm som vi skulle mötas vid, men jag hade tagit fel på fontän och gått till en annan, och sen hade vi alla gått runt och letat efter varandra, haha, men till slut hittade vi i alla fall varandra vid den rätta fontänen. 
 
några av kompisarna från graphics
Fontänen vi skulle mötas vid
 
 
Pretty pretty

RSS 2.0