Uppdatering

Såååå, long time no see. Sen förra veckans onsdag har jag varit på study leave pga mock exams. Har ingen aning vad mock står för men mock exams är efter drygt halva året när man börjar närma sig end of year exams så då har man en vecka då man provar att skriva sina exams. Kort sagt, vi gjorde prov som inte spelar någon roll à väldigt få pluggar.

 

Så vad gjorde jag under min study leave då. Jo, jag pluggade! Inte överdrivet mycket men eftersom jag missade halva mattekursen så kände jag att det var en bra idé att försöka lära mig grunderna. Så hela onsdagen och torsdag förmiddag försökte jag plugga. Men självklart tog jag x-antal raster och gjorde annat kul istället. På torsdag eftermiddag var det dags för matte provet. Inget speciellt. Vi hade 2.5h på oss. Vi satt i ett klassrum och fick inte lämna klassrummet de första 30min eller det sista 30min. Jag satt ca 1.5h.

Efter det gick jag till graphics och jobbade på min design i 1h timme innan jag gick hem.

 

Fredag var det läxor, för även om jag inte har exams i alla ämnen så passar de ämnen som inte har exams på att ge läxor. På kvällen hade jag en trevlig pratstund med super syrran.

 

I lördags hände ingenting men sen på söndag var det coffee and chat and pizza med AFS hos Emilie. Så jag spenderade söndags eftermiddagen ute i solen (för nu är sommaren på väg) med vänner och hemmagjord pizza direkt från pizza ugnen. Men det var inte bara vanliga pizzor vi åt. Vi gjorde efterrätts pizzor också med cherry sauce, choklad och marschmallows, mums.^^

När jag kom hem möttes jag av hela värdfamiljen som stod och väntade på mig och vi hoppade in i bilen och åkte till riccarton för att se ”Hope springs”, tror att det var en av de pinsammaste filmer jag sett. Becky satt bredvid mig och bankade mig på benet under hela filmen för att hon tyckte att det var så pinsamt. I biosalongen var det vi och resten var par i 50års åldern.

 

Måndagen började med exam  i engelska. Vi satt i aulan och hade tre timmar på oss att skriva tre uppsatser. Jag behövde bara skriva två eftersom jag inte gick i cashmere high school när dom lärde sig om det första ämnet. Jag satt två timmar och efter det gick jag till graphics igen och lyckades äntligen figure out hur man gjorde en grej jag har viljat göra med min design i veckor. ^^

På vägen hem var det jätte varm. Jag lovar att det var över 20 grader och sol! Riktigt sommar väder!

Bilder på väg hem från skolan

Högst upp på den kullen bor jag!

The river som rinner genom cashmere

 

Tisdagkväll gick jag på bio igen med mina värdsystrar, vi såg total recall. En action film, mycket bättre än hope springs :P

 

Och så idag, Onsdag, än så länge har jag hunnit med att vara i riccarton med Paulina och köpt skor efter att haft hål i mina i ca tre veckor och en ny väska eftersom den jag har i skolan börjar gå sönder. Sen följde Paulina med hem och åt lunch och vi såg på tangeled (trassel).

 

Det var min lilla uppdatering!

 

Ps. hade inte tillgång till dator igår därför publiceras detta på min fredag ds.


blogginlagg fran skolan igen

Tankte bara medela att imorgon borjar mockexam week (en vecka daman ovar sig pa att gora dom stora proven). Darfor kommer jag inte vara i skolan sa mycket, for om man inte har prov ska man egentligen inte vara har under mockexam week. men forhoppningsvis kan ni vanta nagra dagar pa en ny nyhets bomb. :)
Som jag har berattat innan ar man i olika hus har och dom tavlar mot varandra. tyvarr missade jag den stora tavlingen i borjan av aret men jag har forsokt aktivera mig i dom andra. Just nu ar det lip sync som galler. Man gor en dans till en mix av latar och det blir en historia och sa ar det folk som mimar. Det later fanigt, jag vet, men det ar faktiskt ratt kul och speciellt att fa dansa igen. I mitt hus, Ngata, har vi dessutom nagra riktigt duktiga dansare och ljus tekniker sa var grej kommer bli awesome!
Har ocksa kommit pa att jag har skrivit lite om form time som ar lite som mentors tid. Men idag kom jag pa att i vissa amerikanska filer, typ high school musical, sitter dom i klassrummen ibland med en larare och gor ingenting. Det ar form time!
Bara en lite note pa vad som hander har i skolan.
Ha det bra! hors forhoppningsvis snart igen!

Söndag

Jag gick upp tidigt och åkte till Quail Island för att plantera träd. Vi planterade kanuka och kohuhu träd. Quail island är en liten ö som är som ett museum/ park. Lite svårt att förklara. Men vi (AFS:are) planterade drygt 300 träd på 3 timmar. Efter det hade vi fritid som spenderades på stranden.

Ayako och Noelia, Ayako är kiwi men hennes mamma är från japan och hennes pappa är från england men hans mamma är från och bor i SVERIGE! Så vi diskuterade fina saker som Astrid Lindgren, Junibacken och Uppsala. Ayako åker till Frankrike med AFS om två och en halv veckor.

På stranden

 

 


Lördag

Efter formal var det after party. Vi var inte där så länge eftersom två av mina vänner blev otroligt fulla, de blev intagna i ett speciellt rum och satt och spydde. En kunde inte gå och det slutade med att vi tog henne till sjukhuset. Hon behövde inte magpumpas eller något men vi kände att vi inte ville ta ansvar för vad hon gjorde och hon kunde inte stå eller något. Nya Zeeländare har en hemsk drinking culture.

 

Själva after partyt var i varje fall inte någon direkt hit. Musiken var usel och i princip alla där var antingen fulla, höga eller både och. 

 

Kvällen är ganska suddig eftersom jag var det enda nyktra som kunde ta beslut och jag var därför rätt pressad och hela tiden med vänner som satt och spydde flyter därför ihop. Men när vi hade gjort lite samtal och Sophie hade tagit becka och Joy  med emma’s mamma till sjukhuset blev jag, emma, larry och bobo upphämtad av larry’s pappa. Vi sov över hos larry och drack varm mjölk genom tim tams, mums! Efter att gått och lagt oss vid 5-6 tiden gick vi upp vid 10-11 och vid lunch åkte vi över till Becka’s hus när hon vaknat och hälsade på henne och såg till att hon hade det bra.


Formal

I fredags var det dags för formal. Lämnade skolan runt lunch tiden för att gå hem och göra mig i ordning, efter dusch och nagellack drog jag och Em iväg på en jätte stor makeup sale. Sen tillbaka hem för att fixa hår och make up. När jag var klar var det fotografering och sen kom Paul hem och körde ut Cadillacen. Jag och Becky hoppade in och Vi körde och släppte av becky hos Zoe som behövde hjälp och sedan bar det av vidare mot Lauras pre-drinks. Jag blev avsläppt och Paul åkte tillbaka för att köra Zoe till formal. Sen kom han tillbaka och hämtade upp mig och 5 kompisar och snacka om att dom blev förvånade när dom såg vad vi skulle åka i! Vi blev körda till Formal och Paul åkte och körde ett annat lass. När vi kom in och hade visat våra biljetter och checkat in jackor skakade man hand med rektorn, head of year 13, head of year 12 och två från formal kommittén. Sen gick man genom en svart tunnel med små lampor och stora kort. För att komma ut i underlandet. Det var lite rök och olika ljus och fullt med runda bord med dekorationer. Det var stolpar med flera pilar och en scen med ett band.  Det var helt otroligt! Nästan precis som i en hollywood film. Det går inte ens att förklara hur bra allt var. Det var en fotograf och ett ställe där man kunde ta egna foton och en candybar. Det var också 2 personer som var utklädda till the mad hatter och 2 utklädda till Alice. Under kvällen togs många foton, dansades det och röstades det på formal king and queen, best drassed female and male and cutest couple.  Formal avslutades kl 11 och det hade varit helt amazing!!

Jag och värd föräldrar

bilen

Sophie

Paulina, jag och Joy

 

 

 

 


Inlagg fran skolan

Hej hej, skriver fran skolan idag da jag inte han skriva hemma att posta har.
Igar borjade jag med rock climbing med outdoor education och vi akte till ett klattercentre och klattrade och sakrade i tva timmar. Sa nu kan jag sakra ocksa! Nasta vecka blir det klattring igen och sa smanign om ska vi forsoka fa till klattring utomhus ocksa. Jippie! soooo excited!!!
 
 
 
Tidigare idag hade vi assembly infor formal da var det en polis har och han och rektorn pratade om hur viktig formal (balen) ar, hur dom vill att vi ska ha roligt och hur daligt alkohol och droger ar och att man kunde bli expelled om man smusslade in nagot. Dom berattade ocksa om hur farligt det var att ga nagonstans sjalv. Vilket pepptalk! haha, nej men jag hoppas att formal blir bra och att jag far liiiiite somn i helgen.
 
Idag efter skolan ska jag traffa Annie ocksa, sista gangen innan hon aker till Sverige!

Regn

Hej tänk er en svensk höststorm och multiplicera med 10 då vet ni vad för väder jag har haft de senaste dagarna. Det har regnat så mycket att ”the river” har svämmat över och översvämmat några hus. En lärare fick gå hem från skolan mitt i en lektion för att hennes hus blivit översvämmat!


Att trivas

Jag har nu bott med min värdfamilj i tre månader och det är verkligen en jätte bra familj, men det jobbiga är att hur bra man än trivs i sin värdfamilj kommer man alltid att sakna sin riktiga familj och sina vanliga rutiner och allt. Nu när det första lyckoruset har gått över och man har börjat leva med familjen så börjar man irritera sig smått och tycker att det gör vi mycket bättre i Sverige. Jag trivs jätte bra i min värdfamilj och börjar väl smått känna mig som hemma men det kommer alltid vara så att jag saknar hur min egen Pappa kan vara så där trygg och hur hela min familj kan vara accepterande att jag vill göra det jag vill inte det mina föräldrar vill, även om jag lyssnar på dom och tar råd från dom.  Och hur vi inte har bestämda sysslor men alla hjälps åt i alla fall.

Jag vet inte det kan ju vara vädret också som gör mig smått deprimerad och allt men men…


Onsdag och torsdag

I onsdags redde det äntligen ut sig med exams och allt. Jag gör dom. Så nu måste jag börja plugga eftersom jag har missat halva kursen av två kurser,hehe.

 

I torsdags efterskolan hjälpte jag till på conductive ed som är delen av skolan för elever med funktionshinder. Jag och Noelia hjälpte till där idag och kommer göra det varje torsdag efter skolan. Det var väldigt lärorikt. Svårt att beskriva upplevelsen men den var bra, alla var snälla och intresserade. :)

 

Torsdagen avslutades med en super mysig skype med fina Elin!


Outdoor education Snow cave trip

I måndags gick jag upp kl 6 för att vid kvart över 7 befinna mig i skolan för att ge mig iväg på en två dagars outdoor education snow cave trip. Vi packades in i bussen 07.30 och bar oss iväg mot broken river ski area. Bilfärden tog 2.5 h och väl framme fick vi isyxor, spadar, hjälmar och clampons och började vår vandring genom skogen i konstant uppförsbacke i ca en timme. Sen kom vi till snö gränsen och satte på oss transivers (sänder ut en signal så att om det skulle vara en lavin skulle vi vara lätta att hitta) som vi hade på oss tills vi kom tillbaka till bussen och tog en ca 1h timmes lång vandring uppför en kam. Tillslut kom vi till Alan’s basin där vi la alla ryggsäckar i en hög, la över en presenning och skyflade över ca 1m snö  för att sedan göra ett hål, ta ut alla ryggsäckar, krypa in och gröpa ur inifrån.  Vi gjorde 3st sådana grottor, en för tjejerna, en för killarna och en för ledarna. När alla grottor var klara var det dags att laga middag och sedan var det sängdags vid halv 8.

 

Dag 2 gick vi upp vid 8, åt frukost och satte på oss crampons och hjälm och började bestiga Hamilton peak (1922m) det tog oss ca 2h i konstant uppförsbacke och sedan på nervägen åkte vi på tumporna med våra isyxor som broms (turens höjdpunkt). Sen fortsatte det ner till bussen där vi åkte tillbaka till skolan och lämnade tillbaka allt vi lånat. Jag som hade lånat kängor och inte hade några andra skor med mig fick vänta några minuter på Pip i strumplästen.

Inne i våran snögrotta

Crampons


Lördag och Söndag

Helgen var riktigt fullproppad med saker. Lördagen inleddes med lite löpning och sedan bar det av till mataffären med Pip och Paul. Efter det var det snabbt hem för att äta någonting innan jag fick skjuts till Lorna som behövde hjälp att dela ut tidningar. Jag gick en runda på en timme och stoppade tidningar i folks brevlådor. Det var något som jag aldrig gjort förut.  Efter tidning utdelningen fick jag skjuts av Lorna till riccarton mall där jag skulle träffa min värdsyster Becky och Jens som åker till Sverige med AFS om ca 2 veckor. Under bilfärden pratade jag med Lorna om end of year exams och NCEA och fick klarhet på det hela. Jag ska göra proven. När jag kom till riccarton gick vi mest runt och pratade och åt en liten middag på donken, eller maccas som det kallas här.

 

Sen var det fort hem för skype dejt med familjen kl 8! Vi pratade i över 2 timmar och det var riktigt kul att se alla igen :)

 

På söndag morgon var det tänkt att jag skulle möta upp med Zoe och Feli för att köpa mat till vår outdoor ed trip. Jag var 20min försenad men vi fixade allt och dom var otroligt nog inte irriterade på mig. Efter det rusade jag hem, åt lunch och sprang iväg igen.  Jag hoppade på bussen och tog mig ut till Laura’s där vi skulle prova håruppsättningar för formal (prom/bal) Jag var 15min försenad pga. Bussar och spenderade sedan 15min till att hitta Lauras hus…. Men tillslut kom jag fram efter att ha behövt gå in på en bensin station och be om att få se en karta och lite mer virrande omkring.

 

När jag väl kom fram var Frances och Jenny redan där. Vi hade några roliga timmar. Efter ett tag upptäckte jag att klockan var kvart över 5 och att jag var försenad hem…. Till råga på allt missade jag bussen men efter några smått irriterande sms var Pip min underbara värdmamma  snäll nog att hämta upp mig på väg till AFS chapter meeting. Väl där var det dags att säja hejdå till all selected students som lämnar NZ den här månaden och för mig att hålla min presentation om Sverige. Jag fick många skratt under presentationen och många snälla kommentarer och ”bra gjort” uppmaningar efter så kände mig rätt nöjd.

Om man ska sammanfatta helgen med ett ord skulle det helt enkelt vara ”försenad”. Jag börjar helt enkelt förvandlas till en kiwi. Jag börjar bli tidsoptimist och använder uttryck som ” should be alright” och ”don’t worry about it”


Hej alla!

Nu  var det 7 dagar sedan jag senast skrev på bloggen, så här kommer en uppdatering. Jag är ledsen att det blir så  här hackigt med inläggen men jag jobbar på att få tillgång till blogg.se hemifrån.


Spelling bee

Så igår var det min namnsdag, jag fick några fina grattis mail ifrån Sverige. Men visste ni att man inte har namnsdagar här? Dom förstår inte vad en namnsdag är så jag fick dra hela historien om namnsdagar.

Men det jag egentligen skulle berätta var att det var spelling bee igår i skolan. Spelling bee är en tävling mellan de olika husen. Man har ett lag på 5 personer, en från varje årskurs och 6 olika ronder, varje lag kan svara fel 3 gånger innan det åker ut.

Men vad är spelling bee? Jo, ni vet i Amerikanska filmer så ser man ibland barn som står och stavar ord muntligt i en tävling. Det är spelling bee! Så det var jag och såg igår. Mitt hus, Ngata (grön) kom på delad andra plats.

 

Dålig bild, men så här g det ut


Fortfarande här

Jag är fortfarande här i chch, det blev ingen snow cave trip den här veckan pga av vädret, det regnar och blåser och är allmänt omysigt så dom har skjutit fram the snow cave trip till okänt datum L.

Igår efter skolan gick jag därför och köpte lite nya strumpor och mötte en från S-block så jag spenderade lite tid tillsammans med henne medans jag väntade på att Pip skulle hämta upp mig. När jag tillslut fick sms av Pip visade det sig att hon hade väntat på mig i en kvart så jag fick lite dåligt samvete, fast egentligen var det ju inte mitt fel att sms:et var försenat.

När jag i alla fall blev upphämtad var Becky och Em där också tillsammans med hundarna som hade varit och klippt sig. Men jag kände knappt igen hundarna. Dom hade haft så mycket knutar och tovor i pälsen att dom nu efter klippningen är nästan nakna så för att dom inte skulle frysa för mycket så fick dom varsin tröja.

 

Så här ser hundarna ut nu:

Rick

Josh

 

Och så här såg dom ut tidigare

Rick

Josh

 

Fattar ni hur förvånad jag var när jag steg in i bilen, jag trodde nästan för en stund att det var någon annans hundar.

 


RSS 2.0