Skola

Igår var första dagen i skolan och det var....annorlunda. Skoldagen är uppdelad i 6 perioder med 5min mellan varje period och en längre rast efter 2 perioder. Så min dag började med matte de två första perioderna. Det var väldigt annorlunda från hemma eftersom vi här endast är 3 elever i matteklassen plus läraren. Eftersom matte kursen heter statistics så var det alltså statistik vi höll på med och vi skulle beskriva hur en kurva såg ut och vad det kunde bero på. Sen hade vi en lite längre rast på ca 15min och sedan var det dags för photo, i den klassen var vi två elever.Sen skulle jag ha spanska men eftersom dom inte hade fått in mig i någon klass än fick jag sitta och läsa en engelska bok som ska vara färdigläst på måndag. Sen var det lunch och efter det  2perioder hospitality, men eftersom läraren inte var där blev det istället ca 1h 30min av att inte göra någonting. Det var en ganska seg första dag men det blir nog bättre. 
Idag är jag inte i skolan eftersom jag i söndags vaknade med ont i halsen som sedan har blivit värre och igår upptäckte jag att jag hade feber. Idag har jag ingen röst längre så vi får se om jag går till skolan imorgon.  

Akaroa

Barbequen i lördags var skoj, jag träffade massa trevliga från kyrkan :) . I går (söndag) hände inte så mycket, jag sov jätte länge sen handlade vi mat och åkte hit till Akaroa. För er nyfikna så kommer det en bild på mitt rum snart, jag måste bara få in lite mer möbler i det.
Idag gick jag upp kl.7 för att gå till skolan men det blev inte förrens kl 10 halv 11 som vi åkte till skolan för att hämta lite papper som skulle fyllas i. Så vi åkte tillbaka till huset och fyllde i papprerna och vid halv 2 åkte vi tillbaka till skolan för att träffa rektorn som var en riktigt gladprick som kände alla i skolan. efter att jag och min värdpappa hade pratat ett tag med rektorn åkte vaärdpappan hem och jag fick en visning av skolan och blev presenterad för alla klasser. Sedan valde jag ämnen och eftersom jag ska gå i year 13 så valde jag 5 ämnen.
- English
- Math (statistics)
- Spanish
- Photo
- Hospitality
eftersom det är en liten "area school" vilket innebär att den har elever från 5år till 18år så fanns  det inte så många ämnen att välja på.
Efter skolan blev jag upphämtad av Alex (värdsyster) klockan var då ca 3 och eftersom jag inte hade hunnit äta lunch gjorde jag det. Sen gick jag och Taylor (värdsyster) till byns alltialloaffär och införskaffade mig lite skolsaker. Visste ni att man får en lapp med specifika skolsaker som man ska ha? Vi fick inte tag på allt så vi får försöka i christchurch i helgen. Efter den lilla skolhandlingen bar det av till scouterna vilket var intressant då det på vissa sätt liknade sverige eftersom dom lärde sig knopar och seglade/rodde. men det var också olikt eftersom dom sammanlagt var ca 20st i kåren dom hade ingen scoutskjorta, naturen var annorlunda, alla scouterna var mellan 5 och 12 år och det var mer avslappnat (fast inte om man jämför med oss seniorer). Senare på kvällen har jag byggt med lego med James (värdbror) och kollat på film med James. Alistair (värdpappan) och Alex har nu ikväll hämtat möbler till mitt rum som står ute i hallen så förhoppningsvis får jag in dom imorgon så att jag kan visa er mitt rum.
Nu ska jag sova!
Godnatt <3


James bygger med lego


våra mästerverk

Christchurch

Jag hade skrivit ett jätte långt inlägg innan man det försvann. Orkar inte skriva om det tyvärr så det här blir nog rätt kort.
Resan gick bra, i Sydney mötte jag två AFS studenter från finland som jag hade sällskap med, Anton och Saija. Vi flög tillsammans i ca 3h till Auckland där vi genom gick en stor passkontroll där man visade sitt pass och visum och en lapp man fyllt i på planet. Kontrollen liknade dom i USA, men alla var snällare här ;). Sedan hämtade vi våra väskor och gick till nästa säkerhetskontroll där man visade lappen igen och svarade på lite frågor, sedan skannades allt bagage och efter det var vi klara. När vi kom ut möttes vi av en AFS tant några värdfamiljer och en till AFS student. Eftersom Anton ska bo i Auckland sa vi hejdå till honom och han åkte iväg med sin värdfamilj. Jag, Saija och den andra AFS-studenten som heter Sebastian stod och väntade ett tag tills Matt kom. Då gick vi fyra och AFS tanten och chekade in vårat bagage igen, sedan tog vi en liten promenad till en annan terminal och efter ett tag blev vi iväg skickade till våra olika destinationer.
När jag kom till Christchurch blev jag mött utav Alistair (värdpappa), Taylor (värdsyster), James (värdbror) och två från AFS. jag fick lite papper och sedan gick vi och hämtade min väska. Efter det sa vi hejdå till AFS:arna och åkte till ett av familjens hus (som ligger i christchurch) men jag har inte varit inne i centrum än så jag vet inte hur det ser ut där. När vi kom hit till huset tog vi lite kvällsfika och sedan sa jag godnatt och gick och lade mig.
Nu är värdfamiljen i kyrkan och ikväll ska vi ha en berbeque.

ledsen för lite tråkigt inlägg, ska försöka bättra mig.
NU ÅKER JAG TILL NYA ZEELAND!!!!

Hejdå Sverige


Snart dags

Har nästan packat klart nu, det är precis så att jag klarar viktgränsen :). Nyss åkte Elin (en av mina äldsta vänner) hem efter att ha varit här och sagt "hejdå" en sista gång. Jag fick en jättegullig skiva av henne med klipp från när vi var små. Den är nu nerpackad.
Annars händer inte så mycket. Ska fixa lite med dom sista papprerna, ta lite kopior och sånt. Just det, fick nyss värsta nyheten. Sofia har inte fått sitt visum än så hon kan inte åka imorgon :( hon åker istället i helgen eller nästa vecka. Tycker verkligen synd om henne :( . Men hon vet iallafall att hon kommer ner vilket är skönt :) .  Så nu sitter jag helt enkelt och funderar på om jag har fått med mig allting, hur jag ska komma ihåg att röra på mig varje timme på 23 timmars planet, och hur jag ska fördriva mina fem timmar på heathrow :P .


En vecka kvar!!!!

Idag är det en vecka kvar tills jag åker :S det känns jätte konstigt med massa blandade känslor :P

Men iallafall, idag fick jag vääärldens överraskning i skolan :) . På svenska lektionen såg jag att alla i klassen hade med sig något att dricka och jag blev lite fundersam. Så när lektionen ska börja ställer sig en tjej i min klass sig upp och säger något i stil med: Nu ska ju karin lämna oss snart så några i klassen har bakat och vi hade tänkt att ha ett litet avskeds fika.
Fattar ni chocken jag fick!!!! jag hade verkligen inte förväntat mig någonting och så kommer flera i klassen fram med typ 5 olika kaksorter och min lärare springer ner till Cafeterian och köper dricka till mig och två andra av mina lärare kommer in i klassrummet!
Jag blev verkligen rörd :) såå gulligt av dom!

Så det var allt jag hade att säga, imorgon är det sista skoldagen och sedan blir det packning och inhandling av det sista. Så det kanske blir något mer inlägg innan jag åker, om inte så hörs vi när jag har kommit till Nya Zeeland!!!!

Kompisar

Sååå, i helgen har jag haft fullt upp med att säga hejdå till folk. Även om det är drygt två veckor kvar tills jag åker så blev det i helgen som vi samlade ihop kompisar och familjekompisar och träffades för en sista gång på ca ett år :( .
I fredags var mina underbara scoutkompisar på besök :) vi hade världens filmkväll som gick från konstig humor film till konstig film till fantasythriller. Jag fick även ett litet gossedjurs-får (som jag döpt till Boris) att ha med i Nya Zeeland.
I söndags kom familjekompisarna på mingel, det var jättetrevligt och kul att träffas. 

RSS 2.0