Bortrest

tänkte bara meddela att på söndag kväll drar jag iväg på en 10dagars resa runt sydön så att ni vet var jag är och inte blir för oroliga :)
När jag kommer hem kommer det troligen ett riktigt lååååångt inlägg ;)

Lip sync

Som jag tror att ni vet så har jag varit involverad i lip sync här borta, det är som en historia som man berättar genom musik, mimande och dans och Idag (torsdag) var det äntligen dags för the big performance!
Mitt hus,Ngata, kom tvåa!!!! tydligen brukar vi förlora allting men inte denna gång :) så imorgon blir det pizza lunch för att fira :) (pizza lunch= huset köper pizza åt alla som var involverade och så äter man tillsammans och pratar och har det allmänt mysigt). Nu på kvällen så har jag och Paul köpt biljetter till rugbyn på söndag som han, pip, jag och Sofia (svensk AFS kompis som bor utanför Auckland detta år) ska gå på! Så det är exciting!
Här kommer lite lip sync bilder från facebook.
 
Sheppard's lip sync
Blake's lip sync
Cooper's lip sync
Ngata's lip sync
Rutherford's lipsync
Navigation day

skrivet i onsdags
 
Har kommit hem från en lååång dag ute i skogen nu så det blir nog inget långt inlägg. Imorse lämnade jag skolan kl halv 8 tillsammans med delar av min outdoor education grupp och delar av den andra outdoor ed gruppen. Vi begav oss till broken river där vi fick bege oss ut i två grupper på en slags orientering. Det var regnigt och blött eftersom vi fick krossa floden några gånger vilket ledde till genomblöta skor. Men på något mirakulöst sätt lyckades vi ändå hålla humöret uppe. det var totalt 9 kontroller och vi var tvugna att vara tillbaka vid bussen kl 3, vår grupp lämnade strax efter 10, och kom i mål på 5h, den andra gruppen kom i mål efter 5 h och 22min efter kl 3 vilket betydde att vår grupp vann! Vi var glada men mest trötta. Det är intressant tycker jag hur en dag kan ändra synen man har på folk. När man måste tillbringa några timmar tillsammans på det sättet så kan personen som man minst trodde skulle ta på rollen som ledare göra just det och den som verkade kunnig visar sig vara helt omöjlig.
Kort fattat var den en bra dag. Här kommer bilder:
jaa...Det var alltså här vi besteg ett berg i ganska tät bush
ett tag var vi lite lätt vilsna så vi skickade upp Feli i ett träd, när vi frågade vad hon såg blev svaret: fler träd!
Men vi kämpade på med ett citat från Barbossa: ..." you have to be lost to find a place that can't be found, elseways everyone would know where it was"
en lätt river crossing


Leavers Shirt

skrivet i måndags
 
Idag fick jag min leavers shirt, så här ser den ut:
 
 
 
 
I 12:an finns alla efternamnen, kan ni hitta mitt?
Namnet längst ner är lite av ett internskämt 
 
Här är det!
 
På kvällen såg jag och Becky “Batman the dark knight”, en film som jag har undvikit några år pga Jokern och co. men har nu sett den och kan meddela att den var omtyckt :) även om jokern är riktigt creepy .
Förresten blev den ännu lite bättre när jag upptäckte vem som spelar Gordon :)
 
 

Nu var det...

...ett tag sedan jag skrev. så här kommer en snabb uppdatering.
 

- I onsdags när jag publicerade inlägget om rockclimbing stormade ju ett gäng änder in i biblioteket och skrämde slag på oss alla. I skolan under outdoor ed (OED) klättrade vi upp för rep i träd, det låter knasigt men det var faktiskt riktigt kul och coolt. vi klättrade upp för dinglande rep med hjälp av två jätte tunna rep!Efter skolan hade jag sedan en morgon skype med stora syster och fick reda på att jag blivit av med min säng hemma i sverige!
 

- I fredags var det en en liten jordbävning, 4. något men den höll på i typ 10s, så rätt länge, det var också den första afterschock på länge vilket gjorde att folk har börjat prata om ett en större skulle vara på väg igen. Hoppas inte!
Efter skolan tog jag ur Ricky (en av våra hundar) på en promenad och tog även lite bilder.
På kvällen gick hela familjen minus Becky som jobbade ut och åt på Nando’s (portugisisk familje restaurang), det var riktigt mysigt, när vi kom hem tittade vi tjejer sedan på “How I met your mother”
 

- Lördagen ägnades ät att fixa en födelsedagspresent till Em som fyller år snart. Jag hade tänkt ge henne något knasigt men jag hittade inget så eftersom hon älskar att läsa blev det en bok istället, för att vara mer specifikt,  män som hatar kvinnor på engelska - “ the girl with the dragon tatoo”. På kvällen var det bara vi tjejer hemma eftersom Paul och Pip var uppe i Hamner och firade Paul’s bästa vän chris’s 50års dag.
 

- Söndagen var väl inte så händelserik i sig själv. Men under eftermiddagen hände något. Em och Becky kom hem från jobbet och berättade att Em blivit erbjuden att gå en kurs men att om hon gick den var hon tvungen att stanna på McDonalds ett år till. Em som vill sluta sa att hon nog inte tänkte ta erbjudandet. Då gick Paul in i sitt uppläxnings tillstånd och......Så kort och gott var det ett litet familjebråk som pågick. Men ni behöver inte oroa er, Jag var svensk och höll mig utanför bråket eftersom jag inte riktigt hade något att göra med det.
På kvällen såg sen hela familjen på “Avatar” rikigt länge sedan jag såg den men den var fortfarande lika bra!

 
 
 
 

Hogwarts

Fick precis reda pa att burnside high school (en annan high school i chch) skol halsduk ser ut som slytherine's och att aranui high school (ytterligare en anna high school i chch) skol halsduk ser ut som ravenclaw's, nu saknas bara en hufflepuff skola innan alla elevhemmen finns i chch!
 

Rock climbing

(skrivet i tisdags)
 
Har nu kommit hem från dagens rock climbing. Idag gjorde vi abseiling vilket var kul men lite läskigt i början då man i princip backar över en kant.
Efter blev jag upphämtad av Paul, Becky, Viv and David. Det var Viv and David som jag bodde hos uppe i Wellington och nu har dom kommit ner till Chch för att hälsa på. Dom ska sova här inatt och imorgon åker dom hem. Så inatt får jag flytta ut ur mitt för en natt.
men en bild säger ju mer än tusen ord så här får ni lite bilder från rock climbingen.
 


Lärarna förbereder abseiling
 

I väntan på ens turAbseil one

mer väntan
 
 

på väg till abseil two


Abseiling
 

PS. Vet ni vad som just hande! Nu nar jag satt har i skol biblioteket och laddade upp bilderna kom ett gang ander inflygande i biblioteket och borjade flyga in i vaggar, bokhyllor och fonster! Sa vi fick alla ga bakom dom och schasa ut dom. Haha, Jag fick varldens hjartattack och trodde forst att det var en stor jordbavning! DS.
 
 

Inlagg fran skolan

Jag han inte skriva nagot inlagg imorse att publicera sa darfor kommer nu ett skrivet i skolan.
Denna halg hande det inte sa mycket pa lordagen, jag hade en valbehovd laaaaang sovmorgon och resten av dagen spenderades med en loptur och att lasa lite svenska tidningar. I Sondags daremot gick jag och Em ut pa lunch pa Nando's en portugisisk familje restaurang och och pa eftermiddagen traffade jag Noelia. Vi gick pa bio och bara pratade ut om allt och alla. Riktigt skont att kunna diskutera ens upplevelser med nagon i samma situation.
 
Men, det var egentligen gardagen jag skulle beratta om. Den borjade med
att jag tog ut min veckoliga sovmorgon och fick skjuts till skolan av Em. Nar jag val kom hit upptackte jag att jag hade glomt bort att vi hade en late start p.g.a att lararna skulle ha ett morgon mote. Bra dar Karin! Men jag behovde bara vanta i 40min sa det var inte sa farligt. Efter skolan inforskaffade jag mig ett minne fran skolan. skol halsduken! Sa nu ar jag officiellt a bumblebee! Halsduken har skolans farger, gul och nagon vinrod brun farg. Sa har ser den ut:
Fast den roda fargen ar lite morkare. Men kan ni forsta min reaktion nar det blev kallare och hela skolan borjade ga runt med dessa halsdukar?
 
Pa vag hem borjade det regna sa jag bestamde mig for att ta bussen hem, regnet borjade lite smatt mensen kom varldens blast och efter det oooosregn. Och regnet kom inte fran ett hall utan ifran alla hall! Jag stod pa banken i en busskur for att undvika de gigantiska polarna och blev anda genomblot. Ovan pa det sa var bussen forsenad och nar den kom och jag sedan gick av for att ga sista biten var det storm ute. Men jag tankte att viking som jag har som har gatt baklanges till skolan i en snastorm borde ju klara av lite regn.
Nar jag kom hem blev det dock ett varmt bad.
 
Sa till alla er som i framtiden tanker komma till NZ, se upp for vadret! har ar det som om vadergudarna har humorsvagningarna varje timme och man vet aldrig riktigt sakert vad vadret kommer vara.
 

Skillnader

Jag vet inte riktigt vad ni vill veta om Nya Zeeland och jag börjar få lite idetorka så ni kan väl snälla kommentera lite om vad ni vill veta.
Medans ni funderar kommer här ett inlägg om saker jag än så länge har lagt märke till:


MAT
Maten här är väldigt engelsk. I min värdfamilj blir det olika versioner av kött och potatis varje kväll, ibland någon gryta och fish and chips. Jag antar att det beror på familj, men något varje familj inte har här som i princip varje familj i Sverige har är sallad till maten. Tydligen är det jätte dyrt här vilket man inte skulle tro med deras klimat, men så är det.


PAPPOR
Pappor kramas generellt inte här och är verkligen överhuvudet i familjerna här borta. Utav alla familjer jag har träffat har en varit mer lik Sverige i mamma pappa relation och överhuvud och en har varit där mamman är överhuvud.


Busschauförer
Dom är alltid glada och när man går av så ropar alla THANK YOUUUU! Man blir så glad :D

Kyrka

Min värdsyster becky går på st andrews college som är en privatskola. Det innebär att dom kan sätta upp vissa regler, som t.ex. att alla som går där måste gå till kyrkan med skolan 4ggr per år. Så igår behövde hon gå till kyrkan och bra svensksyster som jag är följde jag med. Det var en liten fin trä kyrka. Och “the service” på gick i 30min, så inte så farligt. Det var faktiskt lite likt hur det brukar gå till i Sverige, blandat med skolsaker och filmklipp.
Efter kyrkbesöket tog Pip med oss till en thai restaurang och åt för att vi varit så duktiga och gått i kyrkan!
 
Idag hade vi vikarie i engelska klassen och han var så rolig. 10min efter att klassen börjat kom en surfdude in i klassrummet (<- vikarien) alltså en kille med långt lockigt hår, solbränd, med shorts och dunjacka. Han skämtade och under lektionen tyckte han att det var så tyst och tråkigt när vi gjorde det vi skulle så han började prata med alla och alltmöjligt. Skillnad från vikarierna i Sverige!
 
 

Lördag

Lördagen inleddes med skype med scoutgänget kl halv 9 på morgonen. Saknar er! Sedan spenderades dagen åt att serva Pip som var lite lätt magsjuk. Efter lunch kom Paul hem från the bach och då fick vi tjejer varsin present från rarotonga som Paul och Pip kom hem från i fredags, en sarong (?) sjal!
Vid 4 tiden bar det sedan av på födelsedags fest!
Paulina har fyllt år och i lördags var det partaj som gällde, jag kom dit tidigare för att hjälpa till att baka och sedan spenderades kvällen med mycket prat, star wars kinect spel och film!
 

Dom här coolingarna pratade jag med för första gången på ca 6 månader
 Paulina är från Tyskland


 

Slutligen en bild av min sjal
 
 

Tack Mormor!

Tack mormor för paketet, fick det igår fyllt med gott svenskt godis och tidningar och ett fint brev med lite uppdatering :)
Blev lite överraskad då jag inte väntade mig något :)
Tack också till alla vänner och familj där hemma som finns med mig hela tiden, både i med - och motgångar. Har inte sagt det tidigare, men det betyder jättemycket för mig så tack, tack, tack!

Storm!

Igår var det storm här i christchurch! Det började lite smått med duggregn sen kom stormmoln och sen JÄTTE STORA BLIXTRAR! Jag var först nere på flacken och där såg det inte så farligt ut, men när jag tog bussen upp för vår kulle blev det värre. Det tar ca 3 min för mig att gå från buss stoppet till huset men Em ville inte att jag skulle gå den biten så hon hämtade upp mig i bilen. När vi kom in i huset började det hagla också och regna ännu mer. Iallafall, blixtrarna var enorma, de färgade hela himmelen lila! Jag försökte filma dom men fick bara en liten som ändå var rätt stor. Kan försöka lägga upp den senare. Och juste, några blixtrar slog ner runt omkring oss också, det var liiite läskigt men mest super mega coolt. Verkligen inte som blixtrar hemma. Här kommer några bilder från igår som jag hittade på google:
 
 
 
 
 
 
 
 

Bibliotek

Skrivet i måndags

 

Idag var några i outdoor education och åkte skidor med klassen (inte jag) à jag fick mega sovmorgon. I vanliga fall har jag första perioden som free period så får en timmes sovmorgon varje måndag men idag blev det två timmar^^ . Dagen var kall men flöt på och under lunchen var det bio scholarship så iprincip hela lunchgänget var och hade en extra lektion i biologi. Därför bar jag och Ellen oss av till skolans bibliotek och spenderade lunchrasten åt att läsa serietidningar om indiander, så nu kan jag allt om inka indianernas Machu Picchu ;) .

Nu måste jag göra lite graphics läxa innan jag somnar. God natt!


Chokladbollar

Skrivet i söndags

 

Inatt sov jag ca 11 timmar, något jag verkligen behövde för idag mår jag mycket bättre. Nu om några timmar ska jag iväg på AFS chapter meeting och idag har jag bakat chokladbollar att ta med mig till deras version av knutkalas. Det finns tyvärr varken vaniljsocker eller pärlsocker här så jag fick experimentera lite. Men tycker ändå att dom blev riktigt snygga. Vad tycks?


Sjuk

Skrivet i lördags

 

Ibland avskyr jag att vara/känna mig sjuk. Jag säger ibland för i vissa fall kan det tyckas komma lägligt, men inte idag. Känner mig smått illamående, ont i halsen, huvudvärk och trött. Ikväll var det planerat att jag skulle på en riktig ”sleepover” men p.g.a. ovan stående så blev det inställt. Nu blir det istället te, halstabletter, penadol (typ som alvedon) och sömn som gäller.

God natt!


RSS 2.0