Hamilton dag 4

skrivet för 23/11

Sista dagen i Hamilton!
Jagoch Heidi åkte in till city och spenderade några timmar med att gå runt och
titta samt äta lunch. Men vid två mötte vi alla andra (4 inklusive Steinunn)
AFS studenter i Hamilton eftersom dom skulle iväg på sitt “end of year camp” så
vi sa alla hejdå och snart efter att dom hade åkt tog jag bussen ut till
universitetet i Hamilton för att träffa Heidi’s värdmamma som skulle köra mig
till flygplatsen. Det var ett äventyr. Deras universitet är nämnligen väldigt
förvirrande. men efter ett tag hittade jag rätt och fick sitta och vänta ett
tag innan vi hoppade in i bilden och gav oss av. När vi kom fram fick vi veta
att mitt flyg var försenat pågrund av omvägarna dom har fått ta de senaste
dagarna pga vulkanutbrottet. Så en halvtimme senare än planerat fick vi
tillslut gå ombord på planet och flyga hem till Christchurch.
När jag började komma in över Christchurch var jag faktiskt glad att vara tillbaka
för även om jag hade kul i Hamilton så är det rätt lite att göra där uppe.

 

När jag sedan landat och blev upphämtad av familjen åkte vi allihopa och såg “James Bond: skyfall”. Bra avslut på en semester!


 

Hamilton dag 3

skrivet för 22/11

Heldag på stranden!
Hamilton ligger inne i landet så dom har ingen strand men vi tog bussen i en timme ut
till Raglan som är en liten by ungefär lika stor som Kaikoura som ligger vid
vattnet och spenderade hela dagen på stranden där med sol och halvbad eftersom
vattnet var rätt kallt :P
 

Hamilton dag 2

skrivet för 21/11

Denna dagen var det tänkt att vi (jag, Heidi och Steinunn) skulle träffa två andra
som jag träffade under touren och som också bor i Hamilton så vi bar oss av
till Waterworld. Tyvärr visde det sig när vi kom dit att de andra inte kunde
komma men det gjorde inget, vi hade kul iallafall med mer bad och sol (som ni
förstår var det väldigt varmt alla dagarna). Sen eftermidddag när det blivit
lite svalare spenderade vi med att gå runt och titta lite i city och på kvällen
sov Steinunn över.

Hamilton dag 1

skrivet för 20/11
Gick upp tidigt för att flyga till Hamilton. Det tog ca 1h 30min och när jag landade blev jag mött av min lilla finska vänn från south island tour, Heidi. Hon, hennes värdmor och jag åkte till Hamilton botaniska trädgårdar som Hamilton är kända för. Där mötte vi upp en annan vänn från touren, Steinunn från Island.
Vi spenderade ett antal timmar där och trädgårdarna var såååååå fina!
 
Jag, Heidi och Steinunn
 
Efter det åkte vi till Heidi’s hus för att sedan ge sig av till hennes värdfamiljs andra hus där dom
har en pool för det var så varmt! Där badade vi och hade i kul till klockan 6
på kvällen innan vi åkte tillbaka till town och lagade middag.

A&P show

The A&P show är en stor händelse här i canterbury. Det är en stor Farm market som händer en gång varje år. Och fredagen är en public holiday för hela canterbury.  Så jag och Becky gick dit på Onsdagen och spenderade ca 4h där :) . Här kommer lite bilder.
 
Ta det lugnt, jag är inte i skottland men Christchurch är väldigt skotte inspererat (?) ibland
 
Jag och en snow cone, tydligen något jag var tvungen att prova. Det är shaved ice med saft hällt ovanpå. helt ok men ingen höjdare
 
 
Annars har inte så mycket hänt  jag har nu klarat av mina två exams som jag har pluggat till så nu behöver jag bara sign out från skolan innan jag officiellt har gått ur Cashmere High School.
 

Tsunamin i Japan

Som ni alla säkert kommer ihåg var det en stor jordbävning och tsunami i Japan förra året strax efter jordbävningen i chch. I måndags (12/11)kväll hade vi därför som en liten föreläsning här hemma med kompisar och rotarians (personer från rotary) och som föreläsare var en Japansk livräddare som hade hjälpt till i flera månader efter den stora katastrofen i Japan  och som nu vandrar runt i Australien, NZ och snart också Taiwan för att tacka alla som kom och hjälpte till samt berätta om sin upplevelse. Han pratade ingen engelska så min värdsyster Em som kan japanska fick vara tolk. Det han berättade var både imponerande och hemskt. Han hade inte kunnat komma och hjälpa till direkt efter tsunamin utan inte förrens två veckor senare och han visste att om dom hittade några i vattnet så skulle dom vara döda. Men han åkte iallafall för att hjälpa familjer att få closure. Han spenderade flera månader med att dyka efter lik och han berättade om ju längre dom letade desto mindre människolikna blev liken. Som sagt hemskt och imponerande på samma gång.
 

GRADUATION!!!!

skrivet onsdag 7/11

Kära familj, vänner och alla andra som läser också nu har jag graduated från Cashmere High School.
Dagen började med graduation practice i Wigram airforce museum och avslutades med graduation på samma plats. Vad som hände där i mellan är inget intressant så jag tänkte gå igenom hur graduation ceremonin gick till :)
När alla anlänt till museet och gästerna satt i det stooora rummet fullt av flygplan och alla year 13’s var samlade i foajen gick vi in i en klump/rad samtidigt som vi hade ett traditionellt maori välkomnande. Det innebär att den som är längs fram i rummet ropar något i maori och den längs fram i ledet svarar i maori. Jag vet inte riktigt vad som sades, jag kunde bara urskilja “Haere mai” vilket betyder välkommen eller stig in.
Till slut kom vi fram till våra platser och slog oss ner i form class ordning (typ mentors klasser).
Sen hölls lite tal och lite musik spelades och sen delades några diplom ut bl.a. mitt. Diplom utdelningen gick till så att 1. head of year 13 ropade upp en form class 2. Vi i den form classen ställde oss vid sidan av scenen 3. Head of year 13 ropade upp namn och när man hörde sitt gick man upp på scenen skakade hand med rektorn, fick sitt diplom och gick av scenen i mitten.
Efter det var det mer tal, mer musik och fler diplom att dela ut. När alla diplom var utdelade var det prisutdelning och sånt som gällde. Hela ceremonin tog ca 3h och när allt var över kändes det inte som om det var över konstigt nog.....Jag antar att det beror på alla exams som vi måste sitta och leavers dinner. Så nej riktigt än är det inte slut.

Här är en bild på mig när jag fått mitt diplom, min kamera ville inte samarbeta med fotografen där av den suddiga bilden.
 


Näst sista AFS mötet

skrivet Söndagen 4/11
Idag var jag på det näst sista chapter meetinget :( det var en hel del nya där och jag träffade bl.a. en som har gemensamma vänner med mig, liten värld. När mötet var över och jag och Carolyn skulle åka hem till Cashmere hade någon lämnat en kaka som jag fick med hem :)  Paul blev glad, han gillar kaka :D det var nog det mest intressanta som hänt idag, jag hade liten välbehövd egentid vilket var skönt, bara jag, vår hund och några filmer!

The concert

Idag var jag på the concert dom arrangerades av the voluntary army. Dealen var den att om du gjort 4timmar eller mer volontär arbete som godkändes av the voluntary army så fick du en gratis biljett till en stor konsert med flera kiwi band m.fl. Det var amazing! så kul, vi var ett gäng AFS studenter som gick och det fanns bl.a. ett gigantiskt twister spel.
 
 
En uppblåstbar boxingrink med gigantiska vantar, en uppblåstbar rushkana och en sån här:
 
Salome och Durval

under the concert såg vi bl.a. “catchafire”, “Titanium” ,och mååånga fler, det var sammanlagt  25band eller något sånt!
 
Salome och Elise

Sista graphics lektionen

skrivet fredag 2/11
Idag var sista graphics lektionen :( det var också deadline för våra externals och för mig inleddes inte slutspörten så bra då jag upptäckte att jag glömt mitt USB med ALLT på! Men det löste sig, en lätt stressad Karin började springa hem och klättra två meter höga staket samtidigt som hon sms:ade sin underbara värdmamma om vad som pågick. Pip körde till skolan med mitt USB minne och allt var rätt i världen igen :)
(Är det bara jag eller har jag blivit mer dramatisk av att bo här i denna familj?)
Jag lyckades slutligen bli klar med mitt arbete i tid även om det tog, två perioder, intervall och halva lunchrasten non stop.
 
 
Efter skolan bar jag och Ellen oss av till savemart som är en second hand affär, det var rätt underhållande, det fanns mycket knasiga saker men också en hel del fina :)
 

Äntligen ikapp....

Trodde jag. Nu har jag äntligen lyckats uppdatera bloggen med vad som hände i lovet. Det blev några besök på biblioteket och en super snäll Paulina som hjälpte mig! Men när jag uppdaterat allt och kom hem kom jag på att det har gått ytterligare en vecka som behövs uppdateras, så här kommer den i korthet.

- Onsdag 24/10 fick jag veta att jag fått klass i Sverige, N12b natur natur internationell och att jag behövde välja individuella val för 2:an så det blev en hel del tänkande och mailande med familjen. Det var också denna dag som jag för första gången besökte biblioteket och började uppdatera bloggen. Jag tittade igenom mitt fina fotoalbum från Sverige igen (sist var ca 6 månader sedan) och bestämde mig för att jag skulle ta tag i att ta lite kompis bilder och familje bilder att sätta in i slutet av boken.

- Torsdag 25/10 inleddes med att jag vaknade och insåg att jag skulle ha prov den dagen som jag helt glömt bort....ooops.....
Så det blev lite plugg den morgonen. Har ingen aning hur provet gick, tror på minst godkänt. Efter så gjorde vi ett test (outdoor ed) i vilken position vi hade i en grupp. man svarade på massa frågor, räknade ihop svaren på något konstigt sätt och vick siffror som representerade hur “mycket” man var (max 20) av de 4 möjliga, leader,doer,thinker, carer. För er som känner mig kommer någ inte det här som en så stor överraskning: jag blev leader 18, doer 17, thinker and care 16.Ganska jämnt.
Denna dag var första gången i mitt liv som jag har gått på gym som inte är i skolan. Jag följde med en kompis och nej vi lyfte inte vikter och sånt trååååk. Vi tog en klass, och det var faktiskt helt ok.

- Fredag 26/10 gick jag på den sista yr 13 uppsättningen för detta år. Den hette “the big OE” och var hi-laaaarious! Det var kort och gott en pjäs som “made fun of kiwi culture” . En av mina kompisar var med i den och spelade en urrolig gammal tant...sitter här och ler bara åt minnet!

- I söndags var jag på besök hos Lora. Det var vi två plus tre till och vi satt och pratade, lyssnade på musik och bara hade det allmänt chill i 20 graders värme!!!!

- Onsdag (halloween) var en hel del yr 13 utklädda. Sista veckan i skolan är av tradition prank week för alla yr 13’s. så mitt under vår assembly hade alla satt sina alarm på samma tid så det börja ringa under rektorns tal, han bara skrattade, la till några saker i sitt tal och forsatte sitt tal.  Efter skolan följde jag med Paulina hem. Vi lagade butter chicken, pratade, pratade graduation, lekte med hennes katt och jag uppdaterade bloggen!!!!

-Idag, torsdag, fick veta vilket hus som vunnit huskuppen, tyvärr vann inte mitt hus men vi har haft kul iallafall :) Jag lagade middag idag också. det blev en pastarätt av vad som fanns i kylen och jag blev glatt överraskad när det faktiskt visade sig bli ganska gott. Pip tyckte om det och jag som varit väldigt skeptiskt till min tilllagning under processen upptäckte att någonstans inuti har jag en mormor/faster/mamma- gen som ger mig super powers i köket

RSS 2.0